Óbudai
   Kézműves
Sörfesztivál

         2023. Augusztus 25-27.
Óbuda Fő tér

A fesztiválról

Kedves Sörbarátok!

Az előző évek nagy sikerére való tekintettel idén is megrendezzük a háromnapos Óbudai Kézműves Sörfesztivált Óbuda Fő terén. A hangulat megalapozását természetesen a kézműves sörfőzdék finomabbnál finomabb sörei biztosítják, a több száz sör közül idén is biztosan mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebbet. 

A sörkülönlegességek mellett ellenállhatatlan street food ételek és kiváló koncertek is várják az érdeklődőket, valamint a gyermekeknek játszóházat is biztosítunk. Bízom benne, hogy a gasztroélményekben és a különböző programokban gazdag fesztivál idén is nagyszerű kikapcsolódást nyújt a kerületi lakosoknak, családoknak, baráti társaságoknak. 

Szeretettel várjuk Önöket, töltsük együtt Óbudán a nyár utolsó napjait!

Programok

KONCERTEK

AUGUSZTUS 25. PÉNTEK

AUGUSZTUS 26. SZOMBAT

AUGUSZTUS 26. VASÁRNAP

ZENÉS KISÉRŐ PROGRAMOK

AUGUSZTUS 26. SZOMBAT

ESERNYŐS SZÍNPAD:

15:30 – 16:00  OLÁH MARCELL AKUSZTIK
17:00 – 17:30  OLÁH RÓBERT AKUSZTIK
19:30 – 22:00  IM_WEBER

AUGUSZTUS 26. VASÁRNAP

ESERNYŐS SZÍNPAD:

15:30 – 16:00  GALAMBOS PÉTER AKUSZTIK
17:00 – 17:30  KALUS AKUSZTIK
19:30 – 22:00  IM_WEBER

KIEGÉSZÍTŐ PROGRAMOK

ESERNYŐS UDVAR:

ÓRIÁS JÁTÉKPARK

PÉNTEK 17:30 – 21:00
SZOMBAT – VASÁRNAP: 15:00 – 21:00

Óriás jenga, Uno, sakk, Twister, malom és dominó, óriásbuborék készítés, hatalmas puzzle és még több – kedvenc játékaink XXL méreteket öltöttek és csak arra várnak, hogy minél több családnak nyújtsanak szórakoztató élményeket.

SZENTLÉLEK TÉR:

STEELDARTS

PÉNTEK: 16:00 – 19:00
SZOMBAT: 14:00 – 19:00
VASÁRNAP: 14:00 – 19:00

CSOCSÓ

PÉNTEK: 16:00 – 22:00
SZOMBAT: 14:00 – 22:00
VASÁRNAP: 14:00 – 22:00

IT’S ME – LUDMILA AZAROVA FOTÓKIÁLLÍTÁS

Az It’s me fotóprojekt a 40 év feletti természetes női szépség elfogadását közvetíti a látogatók felé. A fotós szerint a nők szépsége nem az alakjukból, a ruhájuk vagy hajuk stílusából, hanem belülről, az egyéniségükből és az élettapasztalatukból fakad. A szépség a lélek kivetülése is egyben, amely az évek előrehaladtával sem veszít a fényéből. A projekt megálmodói a fotókon keresztül szeretnék megmutatni a természetes szépség esszenciáját, és másokat is arra inspirálni, hogy fogadják el saját egyediségüket, leküzdve a társadalmi nyomást és a „beauty-standard”-eket.

Helyszín: Esernyős Galéria

LÁTOGATHATÓ: AUGUSZTUS 9 – AUGUSZTUS 28.

Food Truck Show

A Food Truck Show az ország mozgó étterme: egy időben és egy helyen mutat be minőségi ételeket és italokat kínáló, mozgásra képes vendéglátó járműveket. Kísérő és önálló rendezvényként járja az országot és szállít egyedülálló gasztronómiai élményeket.

Mivel food truck-ot üzemeltetni egyre népszerűbb hazánkban, egyre több hagyományos étterem séfje indít saját guruló konyhát. Ennek köszönhetően évről évre bővül, színesedik a kínálat, és a vendégek a megszokott kedvencek mellett az új ízek miatt is visszajárnak. 2014-ben 15 db, 2015-ben 50 db, 2016-ban 80 db, 2017-ben 110 db, idén pedig több mint 150 db autó áll a Food Truck Show rendelkezésére.

Mivel a street food-osok maguk is tudják, hogy a gyorsételek csomagolásából nagyon sok szemét gyűlhet össze, minden egyes Food Truck Show műanyag mentes: az étkészlet fából, a csomagolás kartonból, a poharak lebomló PLA-ból készülnek, amelyeket szelektíven gyűjt és szállít el a Megújuló Akciócsoport és a Zöld Övezet Társulás. A kezdeményezésnek köszönhetően a kommunális és a szelektív hulladék aránya 80-20 százalékról 50-50 százalékra változott a rendezvényeken, ami körülbelül 20-25 köbméter szelektív hulladékot jelent.

A Food Truck Show nemcsak a finom ételek és a nagy választék miatt vonzó a családok számára, a rendezvényt különféle gyerekprogramok is kísérik, ahol gasztro-játszóházzal, Zöldfülű foglalkozásokkal várják a vendégeket.

Bemutatkozó Sörfőzdék

Sajt Világ

Bemutatkozik a Sajt Világ, mely 20 éve működik családi vállalkozásként és kizárólag különleges minőségi termékek előállításával és kereskedelmével foglalkozik. Egyedi alpesi kézműves sajtokat forgalmazunk. A sajtok között a 10 hónapostól, a 2 és fél éves érlelésűig minden megtalálható. Sok laktózmentes is van köztük. Sajtjaink közt van kecske, tehén és juhsajt is, a keményektől, a briesajtokon át a füstölt sajtig minden megtalálható. A sajtok mellett saját készítésű Paleo termékek is megtalálhatóak. Szilvalekvárunk hozzáadott cukor nélkül készül. Gyártunk és forgalmazunk még továbbá, igazi málnaszörpöt, tartósító szer nélkül; természetes folyékony füstöt, mely kiválóan alkalmas húsok, zöldségek, sajtok ízesítéséhez. Termékpalettánkat színesíti az eredeti, erdélyi Zakuszkánk és a mindenki kedvence, a gyermekkort megidéző tejkaramella is. Újításként Vegán sajtot és tejfölt is árusítunk.

Cseles, a felnőtt szörp

Varga Dávid barátommal kitaláltunk egy újféle italt, aminek az a lényege, hogy egy gyümölcsös, fűszeres alkoholos sűrítmény, amit szódával kell hígítani, és egy longdrinket kapsz belőle, amiben nem érződik az alkohol íze. Azoknak találtuk ki, akik nem szeretik a sör, bor, vagy simán csak az alkohol ízét. Ezáltal nem igazán vagyunk konkurensei a sörösöknek/borosoknak/töményeseknek, mivel aki eddig a sört/bort/töményeket szerette, az ezután is azt fogja inni, mi azoknak nyújtunk alternatívát, akik kvázi kényszerből itták ezeket az italokat, mert nem volt más opció hasonló árkategóriában.

Viharsarok Sörfőzde

A VIHARSAROK SÖRFŐZDE, GYULA HÍRES SÖRFŐZDÉJE ÚGY VÉLJÜK, HOGY AZ EGYSZERŰSÉG ÉS KIFINOMULTSÁG ÁLL A LEGJOBBAN A SÖRNEK. EZÉRT A VIHARSAROK SÖRFŐZDÉBEN KEMÉNYEN ÉS KRITIKUSAN DOLGOZUNK ANNAK ÉRDEKÉBEN, HOGY EZ UTÓBBI KETTŐ CSÚCSMINŐSÉGGEL TÁRSULJON. HOGY MI KELL A JÓ SÖRHÖZ? MINDÖSSZESEN VÍZ, MALÁTA, KOMLÓ ÉS ÉLESZTŐ. HA CSAK AZ ALAPANYAGOKAT NÉZZÜK, EGYSZERŰNEK TŰNIK, NEM? PERSZE AZ IGAZI MINŐSÉGHEZ – ÉS SZÁMUNKRA A KEZDETEKTŐL EZ A LEGFONTOSABB – ENNÉL JÓVAL TÖBBRE VAN SZÜKSÉG. MINDENEK ELŐTT SZAKTUDÁSRA, MAJD ELHIVATOTTSÁGRA, ELKÖTELEZETTSÉGRE, KITARTÁSRA, MEG PERSZE JÓ ADAG KÍVÁNCSISÁGRA ÉS KÍSÉRLETEZŐ KEDVRE. HA MINDEZ ADOTT, ELÉRHETJÜK KITŰZÖTT CÉLUNKAT: VALÓDI, REMEK GYULAI KRAFT SÖRÖKET TUDUNK ELŐÁLLÍTANI, TRADICIONÁLIS SÖRFŐZÉSSEL.

Ugar Brewery Beertruck

A SÖRFŐZDÉK TÖRTÉNETÉNEK 88,3%-A ÚGY KEZDŐDIK, HOGY “OTTHON A KONYHÁBAN/FÜRDŐSZOBÁBAN/GARÁZSBAN/APÁM FÁSKAMRÁJÁBAN MEGFŐZTEM AZ ELSŐ SÖRÖMET”. EZ NÁLUNK IS ÍGY VOLT, EGY PICI KONYHÁBAN CSINÁLTUK, KB. 12 ÓRÁN ÁT TARTOTT, TÖBBSZÖR ÖSSZEVESZTÜNK, DE VÉGÜL A SÖR PILLANATOK ALATT ELFOGYOTT. AZÓTA PEDIG MÁR NEKTEK FŐZÜNK ILLATOS, IZGALMAS, ÍZEKBEN TOBZÓDÓ, KIS CSAVAROKKAL BOLONDÍTOTT, MÉGIS JÓL ÉRTHETŐ SÖRÖKET. PONTOSABBAN NEM PUSZTÁN SÖRÖKET…

Timco Brewing

A TIMCO BREWING AMERIKAI TULAJDONOSÁT TIM-ET EGY CÉL VEZETTE, HOGY A SÖRIVÓK SZÁMÁRA IZGALMAS, EGYEDI KRAFT SÖRÖKET ALKOSSON. MINDEN SÖRÉBEN MEGTALÁLHATÓ A GAZDAG ÍZVILÁG ÉS VALAMI SEMMIHEZ SEM FOGHATÓ CSIBÉSZES VAGÁNYSÁG AMELLYEL EGYEDIVÉ TESZI SÖREIT.

Reketye Brewery

A SÖRFŐZÉS 2014 ÓTA RÉSZE AZ ÉLETÜNKNEK. FOLYAMATOS FEJLŐDÉS, TANULÁS JELLEMZI AZ ELTELT IDŐSZAKOT. A BEFEKTETETT MUNKÁNAK MEGLETT AZ EREDMÉNYE: ELSŐKÉNT JELENTÜNK MEG MAGYARORSZÁGON DOBOZOS KISÜZEMI SÖRÖKKEL MELYEKRE A MAGYAR ÉS A NEMZETKÖZI PIAC EGYARÁNT FELFIGYELT. A REKETYE BREWING CO. EGY CSALÁDI ALAPÍTÁSÚ SÖRFŐZDE. MINDEN SÖRÜNK MÖGÖTT ÁLL VALAMILYEN TÖRTÉNET. EZEK A SZÖVEGEK MEGMUTATNAK BELŐLÜNK VALAMIT: APRÓ RÉSZLETEKET, ESEMÉNYEKET AMIK MEGHATÁROZZÁK AZT, HOGY MA MILYEN EMBEREK VAGYUNK ÉS MILYEN SÖRT FŐZÜNK. SOK INSPIRÁCIÓT SZEREZTÜNK A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL, DE A MÖGÖTTÜNK LÉVŐ TAPASZTALAT ÉS A CSALÁDI TÖRTÉNETEK A LEGERŐSEBBEK.

Porondmester Sörfőzése

VETERÁN VOLKSWAGEN TRANSPORTER T3 BUSZUNKKAL, A PORONDMESTER SÖRFŐZÉSE RENDEZVÉNYJÁRÓ FOOD TRUCKBÓL KÍNÁLUNK MAGYAR KÉZMŰVES SÖRÖKET. A BUSZBAN EGYSZERRE 6 CSAPON KÍNÁLUNK KISÜZEMI MAGYAR SÖRÖKET, ILLETVE PALACKOS SÖRKÍNÁLATOT IS BIZTOSÍTUNK. A PORONDMESTER BEVEZET A SÖRFŐZÉS MISZTIKUS VILÁGÁBA. BEMUTATJA, HOGYAN VARÁZSOL VÍZBŐL, MALÁTÁBÓL, KOMLÓBÓL ÉS ÉLESZTŐBŐL NEMES SÖRITALT. ÉS HOL? OTT, AHOL LAKSZ, AHOL ÉLSZ, AHOL JÁRSZ-KELSZ. A PORONDMESTER GONDOLT RÁD: NE UTAZZ GYÁRTELEPEKRE, ROZSDAZÓNÁBA: SÉTÁLJ ÁT CSAK A FŐZDÉBE, ITT VAN A SZOMSZÉDBAN.

Pécsi Sörfőzde

A JELENLEGI SÖRFŐZDE ELŐDJÉT 1848-BAN HIRSCHFELD LIPÓT ALAPÍTOTTA, AMI AZÓTA, MAGYARORSZÁG LEGRÉGEBBI SÖRFŐZDÉJEKÉNT, MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL MŰKÖDIK. A 2017-ES TULAJDONOSVÁLTÁS ÓTA A PÉCSI SÖRFŐZDE A LEGNAGYOBB MAGYAR TULAJDONBAN LÉVŐ KISÜZEMI FŐZDE AZ ORSZÁGBAN. A CÉL EGY MAGAS MINŐSÉGŰ, SZÉLES TERMÉKPORTFÓLIÓ KIALAKÍTÁSA, AMELY A HAGYOMÁNYOS TECHNOLÓGIAI ELJÁRÁSOK ÉS MODERN MEGOLDÁSOK ÖTVÖZÉSÉVEL ÁLLÍTHATÓ ELŐ. PRÉMIUM SÖREINK HAGYOMÁNYOS, NYÍLT KÁDAS ERJESZTÉSSEL KÉSZÜLŐ KISÜZEMI SÖRÖK, A NÉMET TISZTASÁGI TÖRVÉNY SZERINT FŐZVE. A PORTFÓLIÓ MAGÁBA FOGLALJA A HAGYOMÁNYOS SZALON, PRÉMIUM LAGER, PRÉMIUM BARNA TERMÉKEK MELLETT A KÜLÖNLEGES ÍZVILÁGÚ SZŰRETLEN PILS, SZŰRETLEN BÚZA, CRAFT APA, PRÉMIUM MEGGY TERMÉKEKET IS, DE TARTALMAZ GLUTÉNMENTES TERMÉKEKET, SŐT ORGANIKUS ALAPANYAGOKBÓL BIO PRÉMIUM LAGER, BIO WEISSBIER ÉS BIO PALE ALE IS FELLELHETŐ A SÖRFŐZDE TERMÉKEI KÖZÖTT. AKIK NEM FOGYASZTANAK ALKOHOLT, ŐK VÁLOGATHATNAK A SZALON ALKOHOLMENTES, VAGY A RADLEREK (CITROM, BODZA, MEGGY) KÖZÜL.

MONYO Brewing Co.

ÜDVÖZLÜNK A MONYOVERZUMBAN! A MONYOVERZUM EGY KÜLÖNLEGES VILÁG, AHOL BÁRMI MEGTÖRTÉNHET. DE AKÁRMIBE IS VÁGUNK, AZT AZ ALAPÉRTÉKEINK MENTÉN TESSZÜK. SZENVEDÉLLYEL KÉSZÍTJÜK A TERMÉKEINKET, HISZÜNK AZ INNOVÁCIÓBAN, SZERETÜNK EGYÜTTMŰKÖDNI A HOZZÁNK HASONLÓ FELFOGÁSÚ EMBEREKKEL, LÉTELEMÜNK A HUMOR ÉS A KREATIVITÁS. AZON TÚL, HOGY SÖRÖKET ÉS KRAFT ÜDÍTŐKET GYÁRTUNK MÉG SZÁMTALAN SZOLGÁLTATÁSUNK VAN, AMIBŐL SZERINTÜNK BIZTOS TALÁLSZ OLYAT, AMI ÉRDEKES LEHET SZÁMODRA. REMÉLJÜK, HOGY KELLŐEN ŐRÜLT ÖTLETEKEN FOGUNK VELED DOLGOZNI A JÖVŐBEN. HISZEN, AHOGY A SZLOGENÜNK IS MONDJA: A SÖR NEM JÁTÉK, MINDEN MÁS IGEN.

Mad Garden Buda // Mad Scientist

A MAD KERT ÉS A MADHOUSE BUDAPEST SZERELEMGYEREKE. EGY OLYAN BEFOGADÓ HANGULATÚ SÖRÖS KERTHELYISÉGET ÁLMODTUNK MEG, AMELY KÜLÖNLEGES ÉKSZERDOBOZA LEHET A BUDAI KÖZÖSSÉGI LÉTNEK, AMI NEM CSUPÁN EGY MÁSOLATA, HANEM, HA ÍGY TETSZIK, A KVINTESSZENCIÁJA A MÁR MEGLÉVŐ MAD SCIENTIST SÖRFŐZDÉHEZ KÖTHETŐ HELYEKNEK.

Fóti Kézműves Sörfőzde

SÖRFŐZDÉNK, MELYET 1994-BEN REFERENCIAÜZEM CÉLJÁRA ÉPÍTETTÜNK, EDDIG JÓRÉSZT KLASSZIKUS SÖRÖKET GYÁRT. A SÖRFŐZDÉNK BUDAPESTRŐL 20 KILOMÉTERRE, FÓT VÁROSÁBAN SZÉP VIDÉKI KÖRNYEZETBEN TALÁLHATÓ. A CÉG CSALÁDI VÁLLALKOZÁSKÉNT MŰKÖDIK, KÉT TULAJDONOSA GYENGE ZSOLT ÉS LÁNYA CZIFRA ZSÓFI.

Csíki Sör Manufaktúra

ERDÉLYI CSÍKI SÖR ÉS CSÍKI CSIPSZ GYÁRTÓ, FORGALMAZÓ MANUFAKTÚRA VAGYUNK A CSÍKI MEDENCÉBŐL, CSÍKSZENTSIMONBÓL.

Baz Beer

A BAZ BEER FŐZDE 2018-AS INDULÁSÁVAL AZ ALAPÍTÓK CÉLJA AZ UTÓBBI ÉVTIZEDEKRE JELLEMZŐ MINŐSÉGI BORTERMELÉSSEL PÁRHUZAMOSAN A TÉRSÉGBŐL ÉS A TÉRSÉGBEN ELÉRHETŐ LEGYEN EGY JÓ MINŐSÉGŰ, HELYBEN KÉSZÜLT KRAFT SÖR IS. KÍNÁLATUNKBAN IGYEKSZÜNK MINÉL TÖBB HELYI ALAPANYAGOT, TECHNOLÓGIÁT BEVONNI EZÁLTAL IS MEGMUTATVA A SÖR SOKSZÍNŰSÉGÉT. A KLASSZIKUS STÍLUSOK MELLETT KÍSÉRLETEZÜNK A RÉGEBBI SÖRFAJTÁK MELLETT A MA JELLEMZŐ KREATÍV EGYEDI SÖRÖKKEL IS. MIND AZ ALAPANYAGOK, MIND A TECHNOLÓGIAI LEHETŐSÉGEK MINÉL SZÉLESEBB PALETTÁJÁN.

Alkimista Sörfőzde

KÉZMŰVES SÖRFŐZDE HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN, 1000 LITERES FŐZŐHÁZZAL ÉS 300 HL TÁROLÓ KAPACITÁSSAL.

Kapcsolat

FELELŐS SZERVEZŐ:
Esernyős Óbudai Kulturális és Sport Nonprofit Kft.
1033 Budapest, Fő tér 2.
info@esernyos.hu
www.esernyos.hu
+36 1 200 29 62

Fesztiváligazgató: Halmai Róbert, ügyvezető

Felhívjuk látogatóink figyelmét a felelős és mértékletes alkoholfogyasztásra!


A programváltozás jogát fenntartjuk!

A fesztiválok súlyos terhet rónak környezetünkre, ezért Óbuda-Békásmegyer Önkormányzat Fenntarthatósági Stratégiáját követve az Óbudai Kézműves Sörfesztiválon is törekszünk ezt a terhelést enyhíteni.
A fenntarthatóság jövőálló fejlődést jelent, melynek érdekében csökkentjük a pazarlást, gondozzuk a helyet ahol élünk és törődünk közösségünkkel.

A fesztiválon ezért:
A fesztiválon REPOHARAT használunk. Ezzel nem csupán az eldobott műanyag poharak számát csökkentjük, de a szállításból fakadó CO2 kibocsátás is mérséklődik.
A poharak betétdíja 500 forint. Ezt a betétdíjat a pohár leadásakor visszafizetjük!
A kulturális esélyegyenlőséget a programok INGYENES látogatásával teremtjük meg.
Mozgáskorlátozott vendégeink számára a rendezvény teljes területe AKADÁLYMENTESEN megközelíthető, számukra külön toalettet biztosítunk.
A fesztivál ÁLLATBARÁT, a szabályok betartásával, házi kedvencek: kutya, vadászgörény, egyes rágcsáló fajták a rendezvényre behozhatók. Állatszőrt a rendezvényen nem árusítunk.

A fenntarthatóság érdekében önöktől azt kérjük, hogy ha tehetik, a rendezvényt KERÉKPÁRRAL, TÖMEGKÖZLEKEDÉSSEL VAGY GYALOGOSAN közelítsék meg!

KÖSZÖNJÜK, HOGY VELÜNK EGYÜTT FONTOSNAK TARTJÁK ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER FENNTARTHATÓ FEJLŐDÉSÉT!

TŰZVÉDELMI ELŐÍRÁSOK, BIZTONSÁGI TERV